1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Flera vinster med återvinning  - lägre hyra, bättre miljö

Att sortera avfall är lätt. Och det sparar miljön och håller hyrorna nere. "Det är viktigt att du sorterar ditt avfall. Ju bättre du sorterar desto lättare är det att återvinna. Och då sparar vi på jordens resurser", säger Elisabeth Björck från House of Beatrice.
Kristianstad • Publicerad 14 oktober 2019 • Uppdaterad 27 oktober 2019
Det är viktigt att du sorterar ditt avfall. Ju bättre du sorterar desto lättare är det att återvinna. Och då sparar vi på jordens resurser", säger Elisabeth Björck
Det är viktigt att du sorterar ditt avfall. Ju bättre du sorterar desto lättare är det att återvinna. Och då sparar vi på jordens resurser", säger Elisabeth BjörckFoto: Sofyan Aswad

Att sortera sitt avfall kan vara nytt för nyanlända. House of Beatrice, i samarbete med ABK, Renhållningen Kristianstad, hyresgästförening och ABF, vill göra Gamlegården renare. Därför utbildar de invånarna om vikten av att sortera sitt avfall.

– Varför sorterar vi avfallet? Vi måste förklara det först. Sen ger vi alla människor information om behovet av att sortera avfallet, säger Elisabet Björck från House of Beatrice.

”Några resultat börjar dyka upp redan nu, människor här svarar snabbt”, säger Elisabet Björck.
”Några resultat börjar dyka upp redan nu, människor här svarar snabbt”, säger Elisabet Björck.Foto: Sofyan Aswad

Vad är syftet med detta projekt?

– Målet är att utbilda alla om behovet av att sortera avfall och förklara varför detta är viktigt. Till exempel att det inte får vara plast runt papperspåsarna för kompostering. Då fungerar inte återvinningen.

Hur förklarar du detta för folk?

– Genom att jobba i området,  städa upp, prata med föreningarna som finns här och ha möten med föräldrar.

Elisabet Björck förklarar att alla behöver hjälpas åt att källsortera rätt, och berättar varför det är viktigt att vi gör det.

– Det är viktigt att du sorterar ditt avfall. Ju bättre du sorterar desto lättare är det att återvinna. Och då sparar vi på jordens resurser.

– Alla måste hjälpa till. Tillsammans kan vi skapa en ljus framtid och bevara miljön om vi håller rent omkring oss. Och hålla bostadshyrorna nere också.

Alla måste hjälpa till. Tillsammans kan vi skapa en ljus framtid och bevara miljön om vi håller rent omkring oss. Och hålla bostadshyrorna nere också.
Alla måste hjälpa till. Tillsammans kan vi skapa en ljus framtid och bevara miljön om vi håller rent omkring oss. Och hålla bostadshyrorna nere också.Foto: Sofyan Aswad
Sofyan AswadSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.