1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Flera bränder under påsken – räddningstjänsten avråder från att elda utomhus

Räddningstjänsterna hade mycket att göra i påsk. Värmen i kombination med sol och torrt gräs i markerna gjorde att räddningstjänsten fick rycka ut i Kristianstad, Hässleholm, Östra Göinge och Bromölla.
Kristianstad • Publicerad 23 april 2019
Det är torrt i markerna. Räddningstjänsten i Kristianstad, Hässleholm, Östra Göinge och Bromölla har fått rycka ut på flera bränder under påsken.
Det är torrt i markerna. Räddningstjänsten i Kristianstad, Hässleholm, Östra Göinge och Bromölla har fått rycka ut på flera bränder under påsken.Foto: Mattias Mattisson

Det fanns en stor risk för att skogsbrand på Näset väster om Breanäs skulle sprida sig. Men brandmännen fick snabbt läget under kontroll.

På annandag påsk utbröt en brand på cirka 1500 kvadratmeter i Bökestad, vid sjön Raslången norr om Arkelstorp. Räddningstjänsten från Kristianstad, Olofström och Arkelstorp skickades till platsen.

Branden hann aldrig ta sig upp i träden, utan höll sig nere i terrängen.

Det har brunnit i terrängen utanför Hästveda, och utanför Broby.

Även i Åbuamossen mellan Osby och Hästveda brann det under Annandag påsk.

Det råder eldningsförbud i flera skånska kommuner. Än så länge är det inte eldningsförbud i Kristianstad, Östra Göinge och Bromölla. Men räddningstjänsten avråder från att elda utomhus.

Magnus GrunnonSkicka e-post
Peter MaunulaSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.