unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Fler poliser ska synas på stan

Fler poliser ska synas på stan. Och ytterligare en kommunpolis blir det efter nyår. ”Det ska inte vara fritt fram för ungdomsgäng att dra runt i centrum. Och missbrukare ska inte kunna störa andra personer”, säger Anders Olofsson, lokalpolischef.
Redan nu finns det civila poliser som arbetar mot narkotika. Nu ska fler poliser i uniform synas på stan. ”De ska arbeta med att hålla ordning på stan”, säger lokalpolischef Anders Olofsson, här på Östra Boulevarden.
Redan nu finns det civila poliser som arbetar mot narkotika. Nu ska fler poliser i uniform synas på stan. ”De ska arbeta med att hålla ordning på stan”, säger lokalpolischef Anders Olofsson, här på Östra Boulevarden.
Foto: Tommy Svensson

Trygghetsmätningen 2018 visar att de som bor i Kristianstad centrum är rädda för att bli misshandlade. De är också rädda för att åka buss eller tåg och vill inte vara med i några aktiviteter.

quote
Jag tror att det blir bra med närvarande polis i centrum. De ska arbeta med att hålla ordning på stan. Vi tycker det är viktigt

Polisen vill därför öka tryggheten. Redan nu finns det poliser på stan. Det handlar om civila poliser som arbetar mot narkotika. Det är ett ett spaningsarbete som inte syns för vanliga människor, men som stör narkotikahandeln. Därför har antalet anmälningar om narkotikabrott ökat.

Nu ska fler poliser i uniform synas på stan.

– Jag tror att det blir bra med närvarande polis i centrum. De ska arbeta med att hålla ordning på stan. Vi tycker det är viktigt. Centrum ska inte vara en miljö där det är fritt fram för ungdomsgäng att dra runt. Och missbrukare ska inte kunna störa andra personer, säger Anders Olofsson.

Martin Thornell är kommunpolis i Kristianstad. Efter nyår får han en kollega.

– Vi har sett vinsten med en engagerad kommunpolis. Kristianstad är en så stor stad att det behövs två kommunpoliser, säger Anders Olofsson.