1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Fem kan bli Årets Göing - Dags att rösta

Fem kandidater har nominerats till Årets Göing. En har ett ekologiskt lantbruk, en finns inom välgörenhet. Även eldsjälar inom föreningsliv och hälsa finns bland de utvalda. Fram till den 31 april kan man rösta på vem som ska bli Årets Göing.
Östra Göinge • Publicerad 8 april 2019
n.
n.Foto: Tommy Svensson

Den 9 maj är det Göingeafton i Knislinge Folkets Park. Då hyllas personer och föreningar som gjort något bra för bygden. En av dem är Årets Göing.

De fem kandidaterna är:

Jarl Sjunnesson. Driver ekologiskt lantbruk och Baggagården. Har egen produktion av köttdjur, odlar sparris och hallon. Han arrangerar musikvandringar som blivit väldigt populära.

Jarl Sjunnesson driver Baggagården i Västraby där de förder upp Angus och säljer lådvis med kött samt superhamburgare. De kompletterar med att baka, sälja hallon, sparris och julgranar.
Jarl Sjunnesson driver Baggagården i Västraby där de förder upp Angus och säljer lådvis med kött samt superhamburgare. De kompletterar med att baka, sälja hallon, sparris och julgranar.Foto: Tommy Svensson

Daniel Björk. Skriver krönikor som både roar och berör. Tre böcker har det blivit där överskottet skänkts till Cancerfonden. Han spelar gitarr och sjunger, är en glädjespridare.

Daniel Björk, har skrivit tre böcker. Jobbar på Glimåkra folkhögskola,
Daniel Björk, har skrivit tre böcker. Jobbar på Glimåkra folkhögskola,Foto: Tommy Svensson

Berit Tillman är nominerad postumt, hon gick bort den 14 november 2018. Hon var initiativtagare till Tjernobyllägret som kom att bli en stor rörelse i Östra Göinge. Till sommaren hålls det 25:e Tjernobyllägret i Broby. En fantastisk förebild och osjälvisk med goda gärningar.

n gick bort i november 2018. Var initiativtagare till Tjernobyllägret.
n gick bort i november 2018. Var initiativtagare till Tjernobyllägret.Foto: Tommy Svensson

Karl-Axel Pettersson är en mångårig trotjänare och idealist. Med stort engagemang och en stor personlig insats tar han på sig mycket arbete på Östra Göinge golfbana.

Karl-Axel Pettersson, till höger, här med Hans Sjöbohm. Karl-Axel Pettersson en mångårig trotjänare och idealist, lägger mycket arbete på Östra Göinge golfbana.
Karl-Axel Pettersson, till höger, här med Hans Sjöbohm. Karl-Axel Pettersson en mångårig trotjänare och idealist, lägger mycket arbete på Östra Göinge golfbana.Foto: Cecilia Isberg

Camilla Leo Malmberg är en stor glädjespridare alltid glad och full av energi. Hon har ett stort engagemang inom idrott och hälsa. En otroligt positiv person som inspirerar många kommuninvånare till fysisk aktivitet. Hon är ledare och delägare i Göinge träningscenter.

Camilla Leo Malmberg är en glädjespridare, har ett stort engagemang inom idrott och hälsa.
Camilla Leo Malmberg är en glädjespridare, har ett stort engagemang inom idrott och hälsa.Foto: Tommy Svensson

Alla göingar kan rösta på sin favorit på Östra Göinge kommuns hemsida fram till den 31 april.

Förra året blev Ingela Winther Årets Göing.

Marie-Louise LindellSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.