1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Explosion vid pizzeria väckte grannar

Under natten till lördagen detonerade någon typ av sprängladdning vid pizzeria Baltazar på Västra Storgatan. Den höga smällen väckte alla grannar som sov.
Kristianstad • Publicerad 5 augusti 2019
Natten till lördag skadades entrédörren till pizzeria Baltazar vid en explosion. Ett skydd har satts framför dörr och fönster.
Natten till lördag skadades entrédörren till pizzeria Baltazar vid en explosion. Ett skydd har satts framför dörr och fönster.Foto: Carina Persian

Det var vid 01-tiden natten till lördag som flera personer hört en hög smäll i centrala Kristianstad och larmade SOS Alarm. Kristianstadsbladet fick snabbt information om att det var en explosion vid pizzeria Baltazar på Västra Storgatan.

– Jag satt i soffan och tittade på film. Då kom det en sån hög smäll och vit rök över gatan. Jag ringde polisen. När jag tittade ut ser jag att alla grannar står och tittar från sina balkonger, berättade ett vittne som bor i området.

Han tyckte det luktade krut. Flera av hans grannar säger att de sett två maskerade män som sprungit från platsen och ned för en tvärgata.

– Det jag kan säga är att det varit någon form av detonation utanför och att entrédörren är skadad. Vad som detonerat kan jag inte svara på, meddelade Lars Lindwall, vakthavande befäl på polisen region syd.

Polisen spärrade av ett stort område. Vid halv fyra-tiden på natten kom bombgruppen från Malmö till platsen.

På lördagsmorgonen berättade Martin Larsson, inre befäl vid Kristianstadspolisen, att den tekniska undersökningen var klar och att avspärrningarna hävts. Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. Misstänkta saknas.

Polisen hörde folk på plats under natten.

Finns det någon hotbild mot pizzerian eller personer med koppling till den?

– Nej. Det är inget som vi har någonting alls om.

Under söndagen fortsatte polisen att prata med boende i närheten. Polisen försöker också kolla upp om det finns någon övervakningsfilm.

Adrian EricsonSkicka e-post
Viktor ErikssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.