1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Entusiastiska biodlare i film under digital kulturvecka

Gruppen som lär sig biodling talar flera olika språk, vissa kan svenska, andra inte. Några är ingenjörer, andra analfabeter. Så ledaren Kerstin Sassa Jönsson fick tänka om. En film om biodlingsprojektet på Gamlegården visas ikväll, torsdag, klockan 19.00 på Facebook.
Kristianstad • Publicerad 28 maj 2020
Dezelal Aziri har länge funderat på att själv odla bin i sin trädgård. Han gick med i bioodlarprojektet på Gamlegården. Elisabeth Björck intill.
Dezelal Aziri har länge funderat på att själv odla bin i sin trädgård. Han gick med i bioodlarprojektet på Gamlegården. Elisabeth Björck intill.Foto: Victor Lindstammer

Så här i coronatider ställer åtta studieförbund om och gör kulturen möjlig på nätet. Varje dag den 23-31 maj har de ett gemensamt program med musik, föreläsningar, filmer med mera.

– Allt går att titta på i efterhand, säger Ulf-Peter Honoré, från studieförbundet ABF.

Den pensionerade biodlaren Kerstin Sassa Jönsson ville bidra till en ökad integration i Kristianstad. Så hon startade en kurs. Nu har en grupp nyfunna kamrater på Näsby blivit biodlare tillsammans. Filmen visas ikväll kl 19.

Här hittar du hela programmet för Digitala kulturveckan

Deltagarna har gjort allting själva, byggt lådorna, målat och tagit hand om bina.
Deltagarna har gjort allting själva, byggt lådorna, målat och tagit hand om bina.Foto: Victor Lindstammer
Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.