1. Svenska
  2. English
  3. العربية

En vägg av vänlighet - med varma jackor och ryggsäckar

Har du en vinterjacka eller underställ över? Då är du välkommen att hänga upp kläderna på ”Wall of Kindness” på Stora torg i februari. Medmänniskor som fryser kan hämta kläderna där.
Kristianstad • Publicerad 6 februari 2020
Wall of kindness finns på flera platser i världen, här med kläder i Teheran. Vintern var hård i Iran 2016. Några vänliga personer målade en vägg, mitt i centrum. På farsi står det ”om du inte behöver det, lämna det här. Om du behöver det, ta det”.
Wall of kindness finns på flera platser i världen, här med kläder i Teheran. Vintern var hård i Iran 2016. Några vänliga personer målade en vägg, mitt i centrum. På farsi står det ”om du inte behöver det, lämna det här. Om du behöver det, ta det”.Foto: Vahid Salemi

Även skärp och ryggsäckar är välkomna bidrag. Från den 10 februari till den 16 februari är väggen uppe. Det är Stadsmissionen och Kristianstads kommun som samarbetar om den.

Årskurs 8 från Nosabyskolans bild- och formklasser och Ängsgårdens förskola har dekorerat väggen som ska vara på Stora torg.

Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.