1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Elever tog silver i skol-SM för bagare

Två elever från Österänggymnasiet vann silver i skol-SM för bageri och konditori. De vann även pris för bästa wienerbröd.
Kristianstad • Publicerad 18 mars 2019 • Uppdaterad 19 mars 2019
Elin Ingerby och Alma Lübeck går tredje året på Österänggymnasiet. ”Oväntat och overkligt”, säger de om silvret de fick på Skol-SM.
Elin Ingerby och Alma Lübeck går tredje året på Österänggymnasiet. ”Oväntat och overkligt”, säger de om silvret de fick på Skol-SM.Foto: Ronja Oskarsson

Alma Lübeck och Elin Ingerby från Österänggymnasiet fick den 12 mars silvermedalj vid skol-SM. I tävlingen deltog tio par med elever från olika skolor i Sverige. Eleverna går programmet för restaurang- och livsmedel, med inriktning bageri och konditori.

Hur kändes det att få silver?

— Det var så häftigt, overkligt och jätteroligt, säger Alma Lübeck.

— Jag kunde inte fatta det, det var oväntat, säger Elin Ingerby.

Tävlingen pågick i 4,5 timme där de tävlade i fem olika grenar.

— Vi fick även pris för bästa wienerbröd, så det var ju också jätteroligt, säger Alma Lübeck.

Hur var det att tävla?

— Det var första gången vi tävlade, så vi var lite osäkra. Det är svårt att hinna göra allting på 4,5 timme. Vi klarade det med fem minuters marginal, säger Elin Ingerby.

”Vi vill gärna tävla igen”, säger Alma Lübeck och Elin Ingerby, elever på Österänggymnasiet. De tredje året på Restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning bageri och konditori.
”Vi vill gärna tävla igen”, säger Alma Lübeck och Elin Ingerby, elever på Österänggymnasiet. De tredje året på Restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning bageri och konditori.Foto: Ronja Oskarsson
Ronja OskarssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.