1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Elever besvikna på sin komvuxlärare

Eleverna förstår inte uppgifterna och har svårt att ta till sig grundutbildningen i svenska. Eleverna har klagat och skickat in en skrivelse undertecknad av 20 elever.
Sibbhult • Publicerad 28 maj 2019
Göinge utbildningscenter, Sibbhult
Göinge utbildningscenter, SibbhultFoto: Tommy Svensson

– Inte en enda elev har godkänts på vår nivå sedan i oktober, berättar en grupp av nyanlända som inte är nöjd med svenskundervisningen på Göinge utbildningscenter och som läser grund B.

Eleverna är besvikna på att rektorn inte tar tag i problemen. De har skickat in en skrivelse som 20 elever skrivit under.

– Ska det fortsätta så här tar det flera år att klara av delkurserna innan vi ens uppnår grundnivå, säger en tjejerna som studerade till ingenjör i sitt hemland.

– Nu är det många fler som funderar på att sluta och flytta till en annan kommun i stället, säger en av tjejerna som vill lämna Östra Göinge så fort det bara går.

– Tempot är så stressat att vår lärare inte hinner svara på våra frågor utan att vi måste vidare. När vi frågar så får vi till svar att det få vi ta med Skolverket.

Eleverna säger att uppgifterna många gånger känns främmande och blir obegripliga. Det handlar om växthuseffekten eller förklara problemen och kriget mellan Palestina och Israel.

Det tycker inte undervisningen fungerar. Eleverna saknar också läroböcker.

Marie-Louise LindellSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.