1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Elbilar rullar in över Östra Göinge

Östra Göinge har 30 nya elbilar. Bland annat hemtjänsten ska köra dem.
Broby • Publicerad 24 juni 2019
det går att köra mellan 35 och 40 mil på en uppladdning. ”Vi har haft två elbilar tidigare. Så detta är ett stort steg för oss”, säger Håkan Martinsson, arbetsledare för förråd och verkstad i Östra Göinge.
det går att köra mellan 35 och 40 mil på en uppladdning. ”Vi har haft två elbilar tidigare. Så detta är ett stort steg för oss”, säger Håkan Martinsson, arbetsledare för förråd och verkstad i Östra Göinge.Foto: Tommy Svensson

– Vi har haft två elbilar tidigare. Så detta är ett stort steg för oss, säger Håkan Martinsson, arbetsledare för förråd och verkstad.

Faktum är att det går att köra mellan 35 och 40 mil på en uppladdning. Elbilarna kan laddas på många ställen; i Knislinge, Broby, Lunnom och snart i Glimåkra och Sibbhult.

Elbilarna är bra för miljön. Driftkostnader, fordonsskatt, service och underhåll är billigare än för vanliga bilar. Det hörs nästan inte när bilarna startar och rullar.

Östra Göinge, Skånes gröna hjärta, har nu kommit ett steg närmare sitt mål. 2025 ska alla kommunens bilar vara fria från fossilbränsle.

30 nya elbilar i Östra Göinge: 25 stycken Renault Zoe och 5 Renault Kangoo.
30 nya elbilar i Östra Göinge: 25 stycken Renault Zoe och 5 Renault Kangoo.Foto: Tommy Svensson
Annika MajakSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.