1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Dömdes för mordförsök – tar hjälp av känd advokat

Två bröder åtalades för att har kört på två personer vid pastavagnen i centrala Kristianstad förra sommaren. Den äldre brodern, 25 år, dömdes för två mordförsök. Nu har han bytt advokat och överklagat domen.
Kristianstad • Publicerad 23 maj 2019
Advokat Leif Silbersky, advokat från Stockholm, kräver att 25-åringen frias helt.
Advokat Leif Silbersky, advokat från Stockholm, kräver att 25-åringen frias helt.Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX

Den yngre brodern, 23 år, friades helt. Tingsrätten kunde inte bevisa att han sagt till sin bror att köra på de två personerna.

Orsaken till mordförsöken var ett bråk som den yngre brodern haft med mannen som senare blev påkörd, en kväll i slutet av förra sommaren. 23-åringen bad brodern, 25 år, om hjälp.

Bröderna satt i bilen när föraren, 25-åringen, först körde på en kvinna som flög upp i luften, och sedan på mannen. Mannen trillade omkull. Då körde 25-åringen över honom igen.

Det är oklart om det var fler personer i bilen.

25-åringen dömdes för två mordförsök till elva års fängelse och utvisning på livstid. Han dömdes också att betala 310 000 kronor i skadestånd till de två personer han körde på.

Mannen blev allvarligt skadad.

25-åringen har begärt att få byta försvarsadvokat till Leif Silbersky, en känd advokat från Stockholm. Tingsrätten har godkänt bytet. Silbersky har nu överklagat domen till hovrätten. Han anser att 25-åringen ska frias.

Det var en kväll förra sommaren som bröderna med berått mod körde på två personer vid pastavagnen.
Det var en kväll förra sommaren som bröderna med berått mod körde på två personer vid pastavagnen.Foto: Jens Chistian
Birgitta MattissonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.