1. Svenska
  2. English
  3. Svenska

Explosion i Hässleholm - Tre anhållna misstänkta för mordförsök

En explosion inträffade utomhus på Göingegatan under kvällen på onsdagen. Larmet ledde till att många poliser ryckte ut. Ett fönster och en balkong på ett flerfamiljshus ska ha skadats. Ingen person ska ha skadats. Tre person är anhållna misstänkta för mordförsök.
Hässleholm • Publicerad 7 november 2019
Ett hus skadades vid en explosion i Hässleholm. ”Det smällde högre än på nyårsafton”, sa en pojke till ett vittne under onsdagskvällen.
Ett hus skadades vid en explosion i Hässleholm. ”Det smällde högre än på nyårsafton”, sa en pojke till ett vittne under onsdagskvällen.Foto: Jens Christian

Under natten har polisens bombgrupp och tekniker varit på plats.

Det var vid 22-tiden som SOS Alarm fick flera samtal om en hög smäll. Många som bor i huset väcktes. Smällen ska ha skett utomhus på Göingegatan i Hässleholm.

På torsdagsmorgonen hade polisen inga uppgifter om vad det är som har exploderat.

Kristianstadsbladet pratade med ett vittne på platsen. Vittnet säger att flera som bor i huset väcktes av smällen. En liten pojke gick ut på gatan med sin pappa för att se vad som hänt.

– Det smällde högre än på nyårsafton, sa pojken till vittnet.

Polisen spärrade av området. På onsdagskvällen pratade polisen med vittnen och knackade dörr i området. På torsdagsmorgonen hävdes avspärrningen klockan 3.30. Klockan 7 var polisen klar med sin tekniska undersökning.

Pär TrulssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.