1. Svenska
  2. English
  3. العربية

De gifte sig över nätet

Abdirahman Ali och Yasmin Mohamud hade planerat sin bröllopsfest. Men hon pluggar i London och han jobbar i Broby. Nu fick allt ske digitalt, över nätet.
Broby • Publicerad 8 maj 2020
Abdirahman Ali och Yasmin Mohamud gifte sig över nätet.
Abdirahman Ali och Yasmin Mohamud gifte sig över nätet.

Kan man gifta sig digitalt över nätet? Jodå. Abdirahman Ali och Yasmin Mohamud har gjort det. De planerade en stor bröllopsfest. Men den fick ske i mindre skala i två olika länder.

Den stora festen för all släkt och vänner, cirka 150 personer, var planerad till efter ramadan. Nu får den skjutas fram.

– Vi hade tänkt förlova och gifta oss i mars. Yasmin studerar till sjuksköterska i London. Hennes mamma bor där, säger Abdirahman Ali.

– Jag har jobb inom hemtjänsten i Broby. Vi ska bo här. Fast hon kunde inte komma hit. På grund av corona blev alla flyg inställda.

Allt var planerat för den muslimska bröllopsfesten. Därför beslöt de att gifta sig, trots att de inte kunde hålla varandra i handen under ceremonin.

– Jag och min familj åkte till hennes pappa och familj i Katrineholm. Där fanns också en imam och så gifte vi oss, säger Abdirahman Ali.

– Det blev inte precis som vi tänkt oss, men det blev av. Nu väntar jag bara på att hon ska kunna komma hem igen.

Tack och lov fick han pengarna tillbaka för festen han bokat. En ny fest är planerad in i slutet av sommaren.

– Hoppas, hoppas att det ska fungera bättre då.

Åsa CarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.