1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Dådet på JH Dahlsgatan: Rättegången med den misstänkte kidnapparen avbröts

Många vittnen såg två nakna män springa på taket vid JH Dahlsgatan den 12 augusti. Nu pågår rättegången mot en 25-åring, en av de nakna männen. Han misstänks för att ha kidnappat och knivskurit ett tidningsbud. Ett läkarintyg visar misstanke om att 25-åringen är allvarligt psykiskt sjuk.
Kristianstad
Publicerad 9 januari 2020 • Uppdaterad 28 januari 2020
Tidningsbudet lyckades fly över taken.
Tidningsbudet lyckades fly över taken.Foto: Ur polisens förundersökning

Tidningsbudet var den andra nakna mannen på taket. Han tvingades klä av sig naken, ta droger och be för sitt liv. Tortyren varade i mer än fem timmar innan han lyckades fly över taket.

Under onsdagen förhördes 25-åringen under rättegången. Tre kriminalvårdare förde in honom i salen. Han bar handfängsel som var fäst i ett midjebälte.

Under förhöret berättar han om helgen innan dådet. Han var full, använde narkotika och greps av polis. När han släppts fri fortsatte han festa. 25-åringen säger att en vän ”trollat honom”.

Tidigt på morgonen den 12 augusti ger sig 25-åringen på tidningsbudet som han tror är polis eller tillhör ett gäng. 25-åringen har kniv med sig. Han tvingar tidningsbudet att dricka alkohol, ta narkotika och ta av sig kläderna. När de kommer upp i 25-åringens lägenhet rispar han tidningsbudet med kniv på ryggen, i huvudet och på hela kroppen.

Knivarna som den misstänkte har använt.
Knivarna som den misstänkte har använt.Foto: Ur polisens förundersökning

Åklagaren ställer flera frågor, men 25-åringen sitter tyst en lång stund innan han svarar. Han tittar hela tiden ner i golvet.

Efter en timme tar rätten paus. Efter pausen är 25-åringen inte längre kontaktbar. Rättegången avbryts. Ett läkarintyg visar en misstanke om att han är allvarligt psykiskt sjuk.

25-åringen är misstänkt för människorov, två fall av synnerligen grov misshandel, två fall av grovt hemfridsbrott och narkotikabrott. Åklagaren kräver att han ska utvisas.

Den misstänkte mannen utsatte fyra personer, bland annat ett barn, för brott i olika lägenheter på JH Dahlsgatan och Östra Boulevarden.

Planen är att rättegången ska avslutas 13 januari. Rättegången är offentlig.

Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.