1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Coronavirus: 35 nya fall i Skåne idag

35 nya fall av covid-19 har konstaterats i Region Skåne det senaste dygnet. Totalt antal är nu 60 personer smittade.
Kristianstad • Publicerad 11 mars 2020
”Det är nu extra viktigt att vara noga med handhygienen. Har du symtom på luftvägsinfektion ska du stanna hemma, inte träffa äldre personer och andra som är sårbara”, säger Eva Melander, smittskyddsläkare.
”Det är nu extra viktigt att vara noga med handhygienen. Har du symtom på luftvägsinfektion ska du stanna hemma, inte träffa äldre personer och andra som är sårbara”, säger Eva Melander, smittskyddsläkare.Foto: Hanna Franzén

– Vad vi vet har alla koppling till resa, bland annat till Italien och Österrike. I dagsläget finns inget som tyder på att smittan fått spridning i samhället i Skåne. Men vi har beredskap. Vi planerar för en sådan utveckling, säger Eva Melander, smittskyddsläkare i Region Skåne i ett pressmeddelande.

Under tisdagen meddelade Folkhälsomyndigheten att risknivån för samhällsspridning i Sverige har höjts till den högsta nivån. Det innebär att det nu är mycket hög risk för samhällsspridning i Sverige. Region Skåne följer utvecklingen noga.

– Vi måste alla hjälpas åt. Det är nu extra viktigt att vara noga med handhygienen. Har du symtom på luftvägsinfektion ska du stanna hemma, inte träffa äldre personer och andra som är sårbara, säger Eva Melander.

Regiondirektör Alf Jönsson har beslutat att alla verksamheter inom Region Skåne ska undvika möten, resor och konferenser.

Var personerna som är smittade bor och arbetar lämnar Region Skåne inte ut på grund av patientsekretess.

Hilda ÄrlemyrSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.