1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Corona: Ytterligare fem döda i Skåne

Ytterligare fem personer har avlidit av covid-19 det senaste dygnet. Det totala antalet dödsfall i länet är nu 117.
Kristianstad • Publicerad 19 maj 2020
Från söndag till måndag har prover tagits på sammanlagt 288 personer. Av dessa har 13 konstaterats bära på viruset.
Från söndag till måndag har prover tagits på sammanlagt 288 personer. Av dessa har 13 konstaterats bära på viruset.Foto: Johan Nilsson/TT

Det senaste dygnet, det vill säga från söndag till måndag, har prover tagits på sammanlagt 288 personer. Av dessa har 13 konstaterats bära på viruset. Totalt antal konstaterade fall i Skåne är nu 1 275.

I dagsläget provtas personer som behöver läggas in på sjukhus och boende på äldreboenden, samt vårdpersonal som uppvisat covid-symtom de senaste 72 timmarna.

Region Skåne har även påbörjat provtagning av omsorgspersonal i kommunerna, men än så länge i liten skala. Provtagningen ska utökas, något som kommer att märkas i statistiken med fler konstaterade positiva provsvar per dag.

I dagsläget vårdas 90 smittade personer på de skånska sjukhusen. Det är 25 fler än under söndagen. Av dessa får 19 intensivvård, vilket är färre än i förra veckan.

Fakta

Här vårdas patienterna

Malmö: 29 (varav6 får intensivvård)

Helsingborg: 28 (6)

Lund: 18 (6)

Kristianstad: 7 (1)

Ystad: 5 (0)

Trelleborg: 3 (0)

Simrishamn: 0

Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.