Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Corona: Personer över 70 år ska isolera sig –Urbana hembygdsgården håller stängt

Folkhälsomyndigheten uppmanar personer över 70 år att inte vara i folksamlingar på till exempel tåg och buss, i affärer eller offentliga lokaler. Du som anhörig ska inte träffa dina gamla släktingar – bara om det är absolut nödvändigt.
Kristianstad • Publicerad 17 mars 2020 • Uppdaterad 23 mars 2020
Personer över 70 år ska stanna hemma.
Personer över 70 år ska stanna hemma.Foto: Gorm, Kallestad

I Sverige finns det över 1 000 smittade av coronavirus. Det finns tecken på spridning i samhället. Det meddelar Folkhälsomyndigheten på krisinformation.se, en webbplats med information från myndigheter och andra ansvariga i Sverige i samband med kriser.

Äldre personer ingår i riskgruppen som blir väldigt sjuka om de blir smittade. Yngre personer får bara lindriga symtom, likt en lättare förkylning.

Annons

Har du äldre släktingar ska du bara träffa dem om det är absolut nödvändigt. Är du själv sjuk ska du absolut inte träffa dem.

”Tack för er förståelse, ta hand om er alla”, hälsar Linda Edvardsson, integrationssamordnare på Urbana Hembygdsgården.
”Tack för er förståelse, ta hand om er alla”, hälsar Linda Edvardsson, integrationssamordnare på Urbana Hembygdsgården.Foto: Inga-Lill Bengtsson

För att begränsa spridningen av smitta håller Urbana Hembygdsgården stängt 16 mars-29 mars. Det har chefer inom Kristianstads kommun beslutat.

Många, både äldre och små barn, besöker Urbana. Urbana kommer att lägga upp mer information när de öppnar igen. ”Tack för er förståelse, ta hand om er alla”, står det på deras Facebooksida.

Foto: ANDERS WIKLUND / TT
Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons