1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Corona: Inga nya fall i Skåne idag - tre får intensivvård

Antalet smittade med coronavirus i Skåne är lika många som i går: 209 personer. Tre av dem vårdas i intensivvård och tre i isolering.
Kristianstad • Publicerad 18 mars 2020
Foto: Mikael Persson

Cirka 2 600 personer i Skåne har provtagits, och 209 fall har hittats. Det innebär att inga nya fall har tillkommit det senaste dygnet.

– De som har lindriga symtom och inte behöver läggas in på sjukhus ska stanna hemma och följa råd om egenvård, säger Eva Melander, smittskyddsläkare i Region Skåne, i ett pressmeddelande.

– De med lindriga symtom kommer inte att provtas, även om det finns misstanke om covid-19. Vi vädjar till allmänheten att ha förståelse för detta. Vi behöver prioritera provtagning av våra mest utsatta invånare, säger hon.

Vårdguiden på telefon 1177 har fått mer personal. Men det räcker inte. Chefen Sune Svensson vädjar:

– 1177 är bara till för sjuka.

– Vi får många samtal med frågor om Coronaviruset. Har du frågor kan du läsa mer på krisinformation.se eller ringa 11313, vädjar han.

Clifford JohansenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.