1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Corona: Förbjudet att samla mer än 50 personer

Sammankomster med fler än 50 personer förbjuds. Det sa statsminister Stefan Löfven på en pressträff under fredagen. Den som bryter mot förbudet riskerar böter eller fängelse i upp till sex månader.
Kristianstad/Sverige • Publicerad 27 mars 2020
”Det är allvar nu”, sa statsminister Stefan Löfven, här med Inrikesminister Mikael Damberg och Socialminister Lena Hallengren.
”Det är allvar nu”, sa statsminister Stefan Löfven, här med Inrikesminister Mikael Damberg och Socialminister Lena Hallengren.Foto: Andes Wiklund

Det finns en allmän spridning av coronaviruset covid -19 i samhället. Därför tar regeringen ett nytt beslut om att begränsa allmänna sammankomster. Begränsningen gäller även för privata sammankomster.

Statsministern uppmanar också alla att stanna hemma i påsk.

– Det är allvar nu, sa han.

I dagsläget finns det i Sverige över 3000 konstaterade smittade fall och 92 personer har dött. 214 personer har vårdats eller vårdas för intensivvård.

Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.