1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Corona: En elev smittad – En person vårdas på intensiven på CSK

En elev på en kommunal skola i Kristianstad har smittats av covid-19. Och en smittad person vårdas på Intensivvårdsavdelningen på Centralsjukhuset, enligt uppgift till Kristianstadsbladet. Sjukhuschefen Johan Cosmo kan dock inte bekräfta uppgiften, med hänvisning till patientsekretess.
Kristianstad • Publicerad 20 mars 2020
Sjukhuschef Johan Cosmo vill inte kommentera om en smittad patient vårdas på intensiven.
Sjukhuschef Johan Cosmo vill inte kommentera om en smittad patient vårdas på intensiven.Foto: Mikael Persson

Skolchefen Kenth Olsson säger:

– Det finns ett bekräftat fall av en elev smittad med corona.

Smittskydd Skåne råder kommunen att hålla skolan öppen.
Smittskydd Skåne råder kommunen att hålla skolan öppen.Foto: Stig-Åke Jönsson/TT

Kommunen har rådfrågat Smittskydd Skåne. I nuläget ska den berörda skolan fortsätta vara öppen. Kenth Olsson vill inte berätta vilken skola det är, på grund av patientsäkerheten.

Det finns inga kända fall av smittade bland personalen.

”Jag vill inte uttala mig om patienter. Men alla patienter med covid-19 har tagits om hand på ett bra och adekvat sätt”
Johan Cosmo, sjukhuschef

Hittills är det få smittade patienter som får intensivvård i Skåne. Smittade patienter upptar bara fem procent av alla platser för intensivvård. Det uppger Region Skåne.

Enligt uppgift till Kristianstadsbladet vårdas en smittad patient på Intensivvårdsavdelningen på Centralsjukhuset. Sjukhuschefen Johan Cosmo kan dock inte bekräfta uppgiften, med hänvisning till patientsekretess.

– Jag vill inte uttala mig om patienter. Men alla patienter med covid-19 har tagits om hand på ett bra och adekvat sätt, säger han.

Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.