1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Butiksägaren efter explosionen: ”Har aldrig fått några hot”

Tobakshandlaren Ali Al-Ghadban väcktes mitt i natten av larmet från Securitas. En handgranat hade detonerat utanför hans butik i Galleria Boulevard.
Kristianstad • Publicerad 11 oktober 2019
Tobakshandlaren Ali Al-Ghadban väcktes mitt i natten av larmet från Securitas.
Tobakshandlaren Ali Al-Ghadban väcktes mitt i natten av larmet från Securitas.

Hans butik är den som drabbats värst av explosionen på Östra Boulevarden natten till fredagen. Rutan krossades av den handgranaten som detonerade. Även flera andra butikslokaler på andra sidan gatan har fått skador på skyltfönstren, splittret har bland annat orsakat flera hål i Hemtex rutor.

Det är oklart vad syftet med explosionen varit. Polisen är tydlig med att man ännu inte vet om dådet varit riktat mot någon.

– Jag vet inte vad som kan ligga bakom, men man vill ju veta varför. Jag har aldrig fått några hot, säger Ali Al-Ghadban.

Han har drivit butiken i fem år och inte drabbats av något liknande tidigare.

– Det har aldrig hänt något innan. För två år sedan fick grannen, skomakaren, en sten genom rutan, men inget annat. Jag tycker att det behövs en kamera på gatan.

Jag har aldrig fått några hot, säger Ali Al-Ghadban.
Jag har aldrig fått några hot, säger Ali Al-Ghadban.
Sofyan AswadSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.