1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Bror hotade sin syster för val av pojkvän – döms till fängelse

Fängelsedomen mot en man, som hotat sin syster och hennes pojkvän, står fast. Han får sex månaders fängelse.
Kristianstad • Publicerad 16 april 2019
Brodern skickade massor av hotfulla sms till sin syster och hennes pojkvän.
Brodern skickade massor av hotfulla sms till sin syster och hennes pojkvän.Foto: Alexander Larsson Vierth/TT

Mannen är i 25-årsåldern. Han dömdes av Kristianstads tingsrätt för olaga hot, olaga tvång och bedrägeri. Han nekar till brott. Men domen blev sex månaders fängelse.

Hoten hade riktat sig mot mannens syster och hennes pojkvän. De hade varit ett par i flera år. Brodern ansåg att pojkvännen inte var rätt för systern. Han skickade hotfulla sms. Paret hade flera gånger fått gömma sig undan brodern. Till slut fick de skyddat boende.

Kvinnans pappa har också försökt separera sin dotter från pojkvännen. Pappan försökte skicka henne att bo med sin mamma, som bor i en annan stad.

Brodern överklagade tingsrättens dom till hovrätten. Rättegången i hovrätten påbörjades, men då valde han att ta tillbaka sitt överklagande. Därmed står tingsrättens dom mot honom fast.

Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Birgitta MattissonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.