1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Barndomsvän till Emilia misstänkt för mord

Under fredagen häktades en 20-åring misstänkt för mord på Emilia Lundberg. Hon hittades död i Vramsån i tisdags. ”Hennes kropp har stora skador”, sa chefsåklagare Jenny Lindell efter häktningen.
Kristianstad • Publicerad 10 december 2019
20-åringen anländer med polis till tingsrätten i Kristianstad inför förhandlingarna om häktning.
20-åringen anländer med polis till tingsrätten i Kristianstad inför förhandlingarna om häktning.Foto: Jens Christian

Häktningen hölls bakom stängda dörrar. 20-åringen nekar till brott. Han är på sannolika skäl (den högre graden av misstanke) misstänkt för mord i Tollarp mellan den 22 november och 3 december.

– Hennes kropp har stora skador. Det är uteslutet att hon åsamkat sig skadorna själv, säger chefsåklagare Jenny Lindell.

Brottsplatsen är vid ån där hon hittades.

”De har växt upp tillsammans och är vänner”, säger chefsåklagare Jenny Lindell, om relationen mellan 20-åringen och offret, Emilia, som hittats död. 20-åringen är misstänkt för mord.
”De har växt upp tillsammans och är vänner”, säger chefsåklagare Jenny Lindell, om relationen mellan 20-åringen och offret, Emilia, som hittats död. 20-åringen är misstänkt för mord.Foto: Jens Christian

Vilken relation har de inblandade?

– De har växt upp tillsammans och är vänner.

Det var i tisdagen den 3 december som 20-åriga Emilia Lundbergs kropp hittades i Vramsån av sjöpolisens dykare.

Några timmar senare anhölls 20-åringen i sin frånvaro. Dagen efter kunde polisen gripa mannen.

Han är tidigare dömd för narkotikabrott, brott mot knivlagen samt ringa vapenbrott, brott som skett under 2018 och 2019. I år har Kristianstads tingsrätt dömt 20-åringen tre gånger, det senaste tillfället den 20 november, två dagar innan Emilia Lundberg försvann.

Den mordmisstänkte förnekar brott. 20-åringens försvarsadvokat Melka Kjellberg säger att han själv är förtvivlad över det som hänt Emilia Lundberg.

– Det han själv har sagt, det är en klok ung man, är att det viktigaste är att allt blir utrett så att man får reda på vad som har hänt, säger Melka Kjellberg.

Den 4 december kunde polisen gripa 20-åringen som nu sitter häktad, misstänkt för  mord.
Den 4 december kunde polisen gripa 20-åringen som nu sitter häktad, misstänkt för mord.Foto: Jens Christian
Birgitta MattissonSkicka e-post
Martin SöderbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.