Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Åtta års fängelse för mordförsök på bröder

En man i 20-årsåldern döms till åtta års fängelse för att ha skjutit två bröder på Trebackalånggatan. En annan 20-åring döms för misshandel.
Hässleholm • Publicerad 2 juni 2020
Den 12 december sköts två bröder på Trebackalånggatan.
Den 12 december sköts två bröder på Trebackalånggatan.Foto: Johan Nilsson/TT

Teknisk bevisning saknas. Därför stod det tidigt klart att målet skulle handla om identifikationsbevisning (utpekande av person).

Skytten har på nära håll avlossat flera skott. ”Det framstår som en ren tillfällighet att inte någon av dem har avlidit”, står det i domen.

Annons

Enligt tingsrättens uppfattning har båda skjutningarna haft ”karaktären av avrättningar”.

Kula som hittades efter skottlossningen på Trebackalånggatan
Kula som hittades efter skottlossningen på TrebackalånggatanFoto: Polisen

Det var den 12 december som två bröder sköts på Trebackalånggatan. Den yngre brodern klarade sig med lindrigare skador, trots ett skott i bröstet. Den äldre brodern fick allvarligare skador och förmodligen men för livet.

Två släktingar i 20-årsåldern åtalades för mordförsök. Den person som åklagaren pekar ut som skytt döms till åtta års fängelse för försök till mord, misshandel, grovt vapenbrott, vapenbrott samt narkotikabrott. Han nekar till brott.

Fynd på brottsplatsen.
Fynd på brottsplatsen.Foto: Johan Nilsson/TT

Den andra personen frias för mordförsök men döms för en misshandel innan skjutningen. Mannen, som också är i 20-årsåldern, döms till skyddstillsyn och samhällstjänst i 100 timmar.

Andreas LovénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons