1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Årets hässleholmare ny på börsen

Utsedd till Årets hässleholmare och hans företag K-fastigheter introduceras på börsen, bara nio år efter starten. Han har många att tacka, inte minst föräldrarna.
Jacob Karlsson, K-Fastigheter, startade bolaget 2010 med Erik Selin, Göteborg. Den 29 november började k-fastigheter handlas på Nasdaq Stockholm.
Foto: Lasse Ottosson

Jacob Karlsson, 33 år, äger hälften av K-fastigheter. Han har varit på många galakvällar i Kulturhuset, som gäst eller sponsor, och sett prisutdelningen till Årets hässleholmare.

I år fick han själv ta emot priset.

Jacob Karlsson har snabbt blivit en känd profil i Hässleholm. Detta på grund av sin framåtanda, snabba expansion men även ett bygge som väckte hårt motstånd. Bygget av ett nytt flerbostadshus tvingade kommunen att flytta musikpaviljongen på T4-området.

– Det värmer jättemycket att få det här priset, i synnerhet eftersom jag också mött motgångar, som med musikpaviljongen.

Musikpaviljongen kostade kommunen 2,7 miljoner kronor att flytta. Här på sin nya plats, på T4 området i Hässleholm.
Foto: Tommy Svensson
"Det svarta huset", åtta våningar, vid T4 i Hässleholm har K-fastigheter byggt.
Foto: Carina Persian

Du är redan profet i din hemstad, vid så ung ålder?

– Jag har varit igång ganska länge nu, nio år i december. Priset ser jag som en produkt av alla medarbetare i bolaget, där jag känner mig som en lagledare.

Jacob Karlsson gav föräldrarna biljetter till galan, men berättade inget om priset i förväg.

– De har alltid gett mig support. Priset är en bekräftelse för dem också. Deras föräldraskap har varit fantastiskt.

Jacob Karlsson äger K-fastigheter tillsammans med Erik Selin, Göteborg. Nu ska bolaget in på börsen. Under hösten har Jacob Karlsson presenterat bolaget för investerare i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Andra och Fjärde AP-fonden har tecknat aktier. Andra AP-fonden blir tredje största ägare.

– Det är jätteroligt. Vi har även fått in en amerikansk kapitalförvaltare och besökt investerare i London.

Fakta:

K-fastigher

I september ägde bolaget fastigheter med 1 562 lägenheter, till ett värde av mer än 3,9 miljarder. Dessutom var 678 lägenheter under produktion och cirka 1 100 lägenheter under projektutveckling.
90 procent av fastigheterna finns i Skåne.
Källa: Fastighetsvärlden