1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Årets hässleholmare ny på börsen

Utsedd till Årets hässleholmare och hans företag K-fastigheter introduceras på börsen, bara nio år efter starten. Han har många att tacka, inte minst föräldrarna.
Hässleholm • Publicerad 2 december 2019
Jacob Karlsson, K-Fastigheter, startade bolaget 2010 med Erik Selin, Göteborg. Den 29 november började k-fastigheter handlas på Nasdaq Stockholm.
Jacob Karlsson, K-Fastigheter, startade bolaget 2010 med Erik Selin, Göteborg. Den 29 november började k-fastigheter handlas på Nasdaq Stockholm.Foto: Lasse Ottosson

Jacob Karlsson, 33 år, äger hälften av K-fastigheter. Han har varit på många galakvällar i Kulturhuset, som gäst eller sponsor, och sett prisutdelningen till Årets hässleholmare.

I år fick han själv ta emot priset.

Jacob Karlsson har snabbt blivit en känd profil i Hässleholm. Detta på grund av sin framåtanda, snabba expansion men även ett bygge som väckte hårt motstånd. Bygget av ett nytt flerbostadshus tvingade kommunen att flytta musikpaviljongen på T4-området.

– Det värmer jättemycket att få det här priset, i synnerhet eftersom jag också mött motgångar, som med musikpaviljongen.

Musikpaviljongen kostade kommunen 2,7 miljoner kronor att flytta. Här på sin nya plats, på T4 området i Hässleholm.
Musikpaviljongen kostade kommunen 2,7 miljoner kronor att flytta. Här på sin nya plats, på T4 området i Hässleholm.Foto: Tommy Svensson
"Det svarta huset", åtta våningar, vid T4 i Hässleholm har K-fastigheter byggt.
"Det svarta huset", åtta våningar, vid T4 i Hässleholm har K-fastigheter byggt.Foto: Carina Persian

Du är redan profet i din hemstad, vid så ung ålder?

– Jag har varit igång ganska länge nu, nio år i december. Priset ser jag som en produkt av alla medarbetare i bolaget, där jag känner mig som en lagledare.

Jacob Karlsson gav föräldrarna biljetter till galan, men berättade inget om priset i förväg.

– De har alltid gett mig support. Priset är en bekräftelse för dem också. Deras föräldraskap har varit fantastiskt.

Jacob Karlsson äger K-fastigheter tillsammans med Erik Selin, Göteborg. Nu ska bolaget in på börsen. Under hösten har Jacob Karlsson presenterat bolaget för investerare i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Andra och Fjärde AP-fonden har tecknat aktier. Andra AP-fonden blir tredje största ägare.

– Det är jätteroligt. Vi har även fått in en amerikansk kapitalförvaltare och besökt investerare i London.

Fakta

K-fastigher

I september ägde bolaget fastigheter med 1 562 lägenheter, till ett värde av mer än 3,9 miljarder. Dessutom var 678 lägenheter under produktion och cirka 1 100 lägenheter under projektutveckling.

90 procent av fastigheterna finns i Skåne.

Källa: Fastighetsvärlden

Andreas LovénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.