1. Svenska
  2. Svenska
  3. العربية

Årets Göing: Jarl Sjunnesson fick flest röster

Årets Göing är ekologisk bonde som med sitt gårdskoncept lyckats sätta Göinge på kartan. Under torsdagen fick Jarl Sjunnesson på Baggagården ta emot beskedet om priset.
Östra Göinge • Publicerad 3 maj 2019
Jarl Sjunnesson var en av fem nominerade till Årets Göing.
Jarl Sjunnesson var en av fem nominerade till Årets Göing.Foto: Tommy Svensson

– En fantastisk ambassadör för Östra Göinge, säger kommunalrådet Patric Åberg (M) som var först att gratulera med blommor.

Jarl Sjunnesson driver ekologiskt lantbruk och företaget Baggagården, strax utanför Broby. Han föder upp nötdjur av rasen Aberdeen Angus.

– Jag blev överrumplad, hade precis krupit fram från såmaskinen som var sönder. Jag satt med munnen full av mat, säger Jarl Sjunnesson som blev glatt överraskad.

Han har drivit lantbruket sedan 1995. För åtta år sedan bestämde han sig för att satsa på ekologiskt. Han och hustrun Karolina bestämde sig för att öppna en gårdsbutik för fyra-fem år sedan. Numera jobbar även äldste sonen Gustav i företaget.

Jarl är också känd sångare och musiker i Östra Göinge. Sedan sommaren 2017 driver Baggagården populära mat- och musikvandringar.

– Det är lika mycket musik som mat, berättar Jarl som sjunger och spelar dragspel, kontrabas, blockflöjt och piano.

I kommunens motivering för Årets Göing står det bland annat ”Med en kärlek till både djuren, sitt yrke, god mat, musik och bygden är han en fantastisk ambassadör för Östra Göinge”.

Den 9 maj, under Göinge afton i Knislinge Folkets park, är det dags att fira Årets Göing. Då firas även många andra pristagare och stipendiater från Östra Göinge.

Marie-Louise LindellSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.