1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Äldre kan få hjälp med att handla - Ring hjälplinjen om det behövs

Är du 70 år eller äldre eller tillhör en riskgrupp ska du ha träffa så få människor som möjligt. Detta för att skydda dig från att bli smittad av coronaviruset. Det finns mataffärer som kan hjälpa dig att handla och kommunen har en hjälplinje du kan ringa till.
Kristianstad • Publicerad 14 april 2020
Foto: NORA LOREK / TT

Du som tillhör en riskgrupp ska undvika att åka buss och tåg, inte gå in i affärer och lokaler där det är många människor.

Många mataffärer erbjuder hjälp med att köra hem varor. Det finns också restauranger och caféer som låter dig ta med mat eller erbjuder att köra hem mat till dig. På www.kristianstad.se/inkop hittar du en lista med företag.

Kristianstads kommun kan hjälpa dig om du saknar någon som kan hjälpa dig. Du kan också få hjälp om du inte kan använda affärernas tjänster.

Behöver du hjälp kan du ringa kommunens hjälplinje på omsorgsförvaltning, på telefonnummer 044-13 20 99. Det finns personal som svarar på vardagar mellan klockan 08.00–16.00.

Där kan du också få någon att prata prata med om du känner oro för coronaviruset. Tänk på att samtalet är på svenska.

Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.