1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Åklagaren kräver skärpt straff för mord – 30-åringen vill bli friad

Publicerad 12 mars 2019
Mordet på kvinnan ägde rum den 10 april 2018, i en villa på Äspet i Åhus.
Mordet på kvinnan ägde rum den 10 april 2018, i en villa på Äspet i Åhus.Foto: Lasse Ottosson

Åklagaren överklagar domen om mord i Åhus och kräver skärpt fängelsestraff för 30-åringen. 30-åringen har också överklagat domen. Han vill bli friad eller att straffet blir mildare.

Kristianstad

Mannens försvarare vill höra två nya vittnen i hovrätten.

Även åklagaren har överklagat. Åklagaren yrkar att hovrätten skärper 30-åringens straff, till livstids fängelse.

Kristianstads tingsrätt dömde 30-åringen till fängelse i 15 år och 10 månader för mord på sambon i deras bostad i Åhus den 10 april 2018.

Tingsrätten dömde 30-åringen för mord. Men åklagaren tycker att straffet borde vara hårdare. Kvinnan har utsatts för upprepat och kraftigt våld på ett sådant sätt att hon måste ha hunnit känna stark dödsångest och ha lidit. Hon hade svårt för att värja sig och hon mördades i sitt hem av en närstående. Han visade stor hänsynslöshet.

Mannens försvarare yrkar att 30-åringen ska frias för mord och slippa betala skadestånd. Åtminstone vill 30-åringen få ett mildare straff av hovrätten. Han har hela tiden hävdat att han handlat i nödvärn, något som försvaret vill styrka med två nya vittnen. Ett vittne ska höras om vad 30-åringen berättat om hur hans sambon mådde och agerade.

Det andra vittnet är en före detta kriminaltekniker. Kriminalteknikern ska höras om analysen av blodbild och blodstänk i villan.

Birgitta MattissonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.