1. Svenska
  2. English
  3. العربية

8 000 orienterare tävlar i Glimåkra

8 000 orienterare ska tävla den 27-28 april i Glimåkra. Föreningen FK Göingarna har planerat tävlingen Tiomila sedan 2014.
Glimåkra • Publicerad 26 mars 2019
Tävlingen Tiomila heter egentligen Tiomilakavlen. Det är en stafett i orientering, i flera olika klasser. Både vuxna och ungdomar deltar.
Tävlingen Tiomila heter egentligen Tiomilakavlen. Det är en stafett i orientering, i flera olika klasser. Både vuxna och ungdomar deltar.Foto: Hannah Andersson

Eliten bland orienterare från hela världen kommer till Glimåkra. Tiomila är det största evenemanget i Östra Göinge någonsin.

– Vi känner att bitarna har fallit på plats, säger Henrik Larsson, generalsekreterare för tävlingen.

En arena ska byggas på Glimåkra IF:s banor. Där ska start och mål vara.

Redan den 26 april ska Trollacenter, det vill säga kommunens nya sportområde, invigas.

– Efter tävlingen hoppas vi att fler göingar ska bli intresserade av orientering, säger Magnus Larsson, en av banläggarna.

Från vänster Håkan Axelsson, Magnus Larsson, Jesper Håkansson och Henrik Larsson är några av alla dem som planerar inför Tiomila den 27-28 april.
Från vänster Håkan Axelsson, Magnus Larsson, Jesper Håkansson och Henrik Larsson är några av alla dem som planerar inför Tiomila den 27-28 april.Foto: Marie-Louise Lindell
Karta och kompass är det enda du behöver för att tävla i orientering. Och bra skor förstås.
Karta och kompass är det enda du behöver för att tävla i orientering. Och bra skor förstås.Foto: John Nordh
Marie-Louise LindellSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.