1. Svenska
  2. English
  3. العربية

25-åring häktad för människorov - nekar till allt

Den 25-årige mannen greps efter dramatiken på JH Dahlsgatan i måndags. Under torsdagen häktades han. Mannen är misstänkt för människorov och två fall av grov misshandel. Han nekar till alla brott.
Kristianstad • Publicerad 16 augusti 2019
25-åringen greps tjugo minuter efter att SOS fått in larm om händelsen. på JH Dahslgatan. Han är misstänkt för bland annat människorov.
25-åringen greps tjugo minuter efter att SOS fått in larm om händelsen. på JH Dahslgatan. Han är misstänkt för bland annat människorov.Foto: Hanna Franzén

25-åringen häktades i Kristianstads tingsrätt. Tingsrätten beslöt också att mannen ska undersökas av läkare om sitt psykiska tillstånd. Förhandlingen hölls bakom stängda dörrar. Sekretess gäller, förundersökningen pågår fortfarande.

Mannen bor i Kristianstad. Brotten som han misstänks för har skett på JH Dahlsgatan och på gator i närheten.

25-åringen greps klockan 11.42, det vill säga tjugo minuter efter att SOS fått in larm om händelsen. Han är tidigare dömd för våldsamt motstånd och ringa narkotikabrott.

Människorov är ett brott, som innebär att någon för bort eller spärrar in en annan person med avsikt att skada personen, utöva utpressning eller liknande. Straffet för människorov är fängelse i 4 till 18 år, eller livstid.

I ärendet finns två offer (målsäganden). En av dessa ska ha tagit sig naken, skadad och blodig över ett tak. Han tog sig in i en lägenhet via ett öppet fönster. En 19-årig kvinna, som befann sig i lägenheten, har sagt till Kristianstadsbladet att mannen berättat att han torterats i flera timmar.

Polisen har bland annat knackat dörr i området. Men fler vittnen söks.
Polisen har bland annat knackat dörr i området. Men fler vittnen söks.Foto: Hanna Franzén

Polisen söker fler vittnen.

– Vi vill gärna komma i kontakt med personer som kan ha sett eller hört något om händelsen från klockan 05 på måndagsmorgonen till 11.40, sa kammaråklagare Marie-Louise Holmberg efter häktningen.

Birgitta MattissonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.