1. Svenska
  2. English
  3. العربية

14 julgranar blir fem i år – sparade pengar ska gå till hastighetsmätare

I år sparar Östra Göinge kommun in på julgranar. Tidigare 14 julgranar blir fem. Bland annat Immeln och Hjärsås blir utan julgran. Pengarna ska användas till digitala hastighetsmätare ­– för att dämpa hastigheten på vägar.
Östra Göinge • Publicerad 6 november 2019
Den 29 november tänds jul- och ljusarrangemangen i Östra Göinge. Broby, Knislinge, Hanaskog, Sibbhult och Glimåkra får julgran.
Den 29 november tänds jul- och ljusarrangemangen i Östra Göinge. Broby, Knislinge, Hanaskog, Sibbhult och Glimåkra får julgran.Foto: Joel Sannemalm

Den 29 november tänds jul- och ljusarrangemangen i Östra Göinge. Det finns en karta på kommunens hemsida var de finns. En invånare har reagerat på kartan.

”Det finns inga julgranar i Immeln o Hjärsås o Hanaskog. Ska dessa byar vara utan julgran i år? Tänk bara alla barn som bor här. Säg att det blitt fel. Ni ska väl inte spara till ert nya kommunhus”, skriver personen till kommunen.

Förklaringen är att kommunen måste spara. Därför är det bara Broby, Knislinge, Hanaskog, Sibbhult och Glimåkra som får julgran.

Kommunen sparar 100 000 kronor.

– Pengarna har vi satsat på åtgärder som dämpar hastigheten. Vi ska köpa in tre digitaliserade hastighetsmätare. De ska sättas upp på olika platser i kommunen. Dessa har visat sig ha en bra effekt för att få ned hastigheten, säger Mikael Torberntsson, verksamhetschef på samhällsbyggnadskontoret.

Jul- och ljusarrangemangen kommer vara tända till och med den 13 januari.

Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.