1. Svenska
  2. English
  3. العربية

100 ungdomar kan få feriejobb i Östra Göinge

I mitten av februari kan du börja söka feriejobb i Östra Göinge. Det finns jobb i sommar både inom kommunen och i föreningar.
Östra Göinge • Publicerad 31 januari 2019
Ann Ollhage.
Ann Ollhage.Foto: Lasse Ottosson

Det finns 100 platser, lika många som förra året. 2018 var det 273 ungdomar som sökte feriejobb. Kommunen hoppas att minst lika många vill söka i år.

Från mitten av februari till slutet av mars kan du söka. Platserna lottas ut. Det handlar om tre veckors feriearbete per person, totalt 90 timmar. 2018 var timlönen 60 kronor (5 400 kronor skattefritt i lön). Lönen i år är inte klar.

Jobb finns i tre olika perioder, under juni till augusti.

Vem kan då söka? Jo, du som fyller 16, 17 eller 18 år under 2019 och är folkbokförd i Östra Göinge kommun. Alla som inte haft feriearbete i kommunen kan få jobb.

2018 var sex föreningar med och hade totalt 14 ungdomar.

– Det var väldigt positivt. Nu hoppas vi på att ännu fler föreningar vill vara med, säger Ann Ollhage, koordinator på arbetsmarknadsenheten i Östra Göinge kommun.

Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.