Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Region Skåne: Alliansen vill höja skatten med 49 öre

49 öre. Så mycket vill de fyra borgerliga partierna i Region Skåne höja landstingsskatten. Det beskedet gavs under tisdagen, när regionstyrelsen höll möte.
Kristianstad • Publicerad 14 november 2018
Det är M, L, C och KD som tagit över styret i Region Skåne. Birgitta Södertun (KD), Gilbert Tribo (L), Carl Sonesson (M) och Birte Sandberg (C).
Det är M, L, C och KD som tagit över styret i Region Skåne. Birgitta Södertun (KD), Gilbert Tribo (L), Carl Sonesson (M) och Birte Sandberg (C).Foto: Lasse Ottosson

Skåne har landets lägsta landstingsskatt, med 10,69 kronor per intjänad hundralapp. Nu vill den borgerliga alliansen höja skatten till 11,18. Det skulle ge cirka 1,4 miljarder mer i kassan.

Förslaget presenterades för de andra partierna på regionstyrelsens möte på tisdagen.

Annons

Det tidigare styret, med de rödgröna partierna, har velat höja skatten med mellan 23 och 30 öre. Alliansen har under de fyra senaste åren röstat nej till det.

Vänstern har föreslagit höjningar på 80 öre.

Hur mycket skatten blir beslutas av regionfullmäktige den 27 november. Den 10-11 december ska regionfullmäktige besluta om budgeten för 2019.

Clifford JohansenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons