Café Årum testar kvällsöppet - hoppas få servera vin
Café Årum på Naturum satsar på kvällsöppet och satsar på fransk bistro fullt ut, med grodlår och sniglar på menyn.
Kristianstad
Krögaren Alexandre Albaret är nöjd med hur det har gått för kaféet under dess första ett och ett halvt år. Nu vill han satsa helt på fransk bistro.
Han vill ha kvar ambitionen att det inte ska vara dyrt att äta ute.
– Jag tror att Kristianstadsbor upplever att det är dyrt att gå ut och äta på kvällen. Om det är billigare kan de gå ut desto oftare.
Alexandre Albaret ska testa att ha öppet fredags- och lördagskvällar, med början mars-april. I februari ska han ansöka om alkoholtillstånd.
Tidigare har kaféet haft vissa ”ofranska” inslag, till exempel svenska kanelbullar bland konditoriverken. Framöver blir det bara fransk musik ur högtalarna, franska bakverk och franska rätter på menyn.
– Samtidigt som vi börjar med kvällsöppet kommer vi också att börja med klassiker som franska sniglar och grodlår på menyn, säger Alexandre Albaret.
Han har även idé om en ostronbar på fredagar där ostron serveras med champagne.